Стець зателефонував журналісту Семені в день його народження

Стець зателефонував журналісту Семені в день його народження

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець 14 травня привітав у телефонній розмові кримського журналіста Миколу Семену, переслідуваного російською владою за звинуваченнями у "сепаратизмі", з днем народження.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Шановний пане Миколо, щиро вітаю Вас з днем народження. Захоплююсь Вашою силою духу та готовністю захищати правду і свободу слова. У ці непрості для Вас часи хочу побажати витримки, наснаги та вірних друзів. Ніякі переслідування та залякування з боку окупанта не можуть зламати дух українця - справді вільної людини", - сказав під час телефонної розмови міністр.

Він також висловив переконання, що Крим знову буде українським. "Ми зі свого боку докладатимемо максимум зусиль для того, щоб Ваш голос знову потужно зазвучав у вільному Криму та вільній Україні", - зазначив Стець.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя призначив на 22 травня чергове засідання у справі журналіста Миколи Семени.

Окупаційна влада обвинувачує Семену у закликах до порушення "територіальної цілісності РФ". За версією обвинувачення, журналіст порушив російське законодавство у статті про блокаду окупованого Росією Криму з боку материкової України. Сам Семена на допиті заявив, що у своїх матеріалах реалізовував право на вільне висловлювання думки.

Якщо журналіста визнають винним, йому загрожує до п'яти років тюремного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-