На кордоні завернули чотирьох росіян, які їхали на Євробачення

На кордоні завернули чотирьох росіян, які їхали на Євробачення

Укрінформ
Державна прикордонна служба України заявляє, що до України не пропустили чотирьох російських громадян, які їхали до Києва на "Євробачення".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Їм було відмовлено в перетині державного кордону України на підставі додаткової бесіди й аналізу ризиків. У прикордонників виникли сумніви, що мета візиту цих громадян може не відповідати тій, про яку вони говорять", – повідомив речник відомства Олег Слободян.

За його словами, ці люди були змушені повернутися до Росії.

Тим часом, президент російського відділення OGAE – некомерційної організації, яка об’єднує фанатів "Євробачення" з понад 40 країн, Антон Самсонов заявив Радіо Свобода, що 11 травня до Києва не пустили п’ятьох росіян. За його даними, зараз вони вже у Москві.

Влада України раніше заборонила на три роки в’їзд призначеній у Росії учасниці "Євробачення" Юлії Самойловій, бо вона 27 червня 2015 року виступала у Криму, порушивши українське законодавство – вона потрапила на окупований півострів із боку Росії, не через дозволені Україною пункти пропуску, і без належного дозволу українських органів.

Церемонія відкриття "Євробачення-2017" відбулась 7 травня, перший півфінал – 9 травня, другий – 11 травня. Фінал конкурсу пройде 13 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-