Тука попереджає про нову хвилю переселенців

Тука попереджає про нову хвилю переселенців

Укрінформ
За прогнозами Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, ще 300 тисяч осіб на тимчасово неконтрольованій територій Донбасу найближчим часом залишаться без роботи через закриття промислових підприємств і вимушені будуть шукати нові джерела для існування. 

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука під час презентації п'ятого звіту МНС «Національна система моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, після того, як ціла низка підприємств на неконтрольованій території після захоплення терористами ліквідовуються, а це щонайменше вже 10 шахт, які не просто призупинили роботу, а закрилися, через що велика кількість людей на неконтрольованій території втратять засоби для існування», - сказав Тука. 

Він наголосив, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і Міністерство соціальної політики мають бути готовими до нового тиску на економіку України у зв'язку з можливим виникненням великої кількості переселенців. За його уточненою інформацією, це щонайменше від 250 до 300 тисяч, які з втратою роботи змушені будуть переїхати на підконтрольну українській владі територію. Тука висловив сподівання, що людей, які шукатимуть нову роботу в Україні, буде більше ніж тих, хто вирішить взяти в руки зброю та лишитися на непідконтрольній території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-