МІП працює над повноваженнями правоохоронців задля захисту інформпростору

МІП працює над повноваженнями правоохоронців задля захисту інформпростору

Укрінформ
Мінінформполітики працює над забезпеченням правоохоронних органів повноваженнями для виконання функцій із захисту інформпростору України від зовнішніх втручань.

Про це сказав заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін в інтерв'ю виданню "Народна армія" . 

"На мій погляд, антиукраїнські пропагандистські видання та редакції не є і не можуть бути суб’єктами права на свободу медіа. Дії щодо них з боку правоохоронних органів мають вестися через суд. Над забезпеченням безпекових та правоохоронних органів повноваженнями, юридичними інструментами для виконання їхніх функцій із захисту інформпростору України від зовнішніх втручань ми якраз сьогодні працюємо", - сказав він.

Золотухін зазначив, що йдеться про системну роботу і реформу у сфері спецслужб, набуття чинності відповідними нормативно-правовими актами, які чітко окреслюють, що правоохоронці можуть, а що не можуть робити в інформаційній сфері. 

"Це потрібно, щоб захистити Україну від інформаційної агресії та інформаційно-психологічних операцій і водночас не перетворити її на поліцейську державу", - наголосив заступник міністра інформполітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-