В Естонії відкрилася фотовиставка з України «Війна триває»

В Естонії відкрилася фотовиставка з України «Війна триває»

Фото
Укрінформ
В естонському місті Йихві, розташованому на північному сході країни, в церкві Св. Михайла напередодні відкрилася фотовиставка, присвячена героям АТО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла активістка української діаспори Тетяна Івушкіна.

«Виставку «Війна триває» до нас привезли черкащани В’ячеслав Малий та В’ячеслав Литовченко. Малий – учасник АТО, воював в розвідці. Литовченко – волонтер, керівник проекту «Вільна Європейська країна». За те, що ми змогли зробити цю виставку, перш за все хочу подякувати пастору Церкви Св. Михайла в Йихві Петеру Калдуру», - сказала Івушкіна.

Під час пошуку приміщення для виставки вона стикнулася з великими труднощами. Йихві розташоване на північному сході Естонії, де багато російськомовного населення, що, на жаль, перебуває під значним впливом кремлівської пропаганди. Івушкіній, зокрема, відмовили в наданні приміщення в трьох місцях.

На відкритті виставки були представники місцевої грузинської діаспори, Посольства України в Естонії та голова Конгресу українців Естонії Віра Коник. Було показано відеокліп про АТО.

Виставка працюватиме в Йихві до середини травня. «Дуже хочеться, щоб на травневі свята усі естонці, незалежно від національності та переважної мови спілкування, побачили, як українські герої в сучасній Європі захищають незалежність своєї країни. Війна триває», - резюмувала активістка української діаспори.

Фото: Тетяна Івушкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-