Після загибелі громадянина США на Донбасі ОБСЄ знову обстрілюють

Після загибелі громадянина США на Донбасі ОБСЄ знову обстрілюють

Укрінформ
Після загибелі на Донбасі громадянина США зі складу спостережної місії ОБСЄ два тижні тому, інші спостерігачі продовжують піддаватися небезпеці, залякуванням та обмеженням у роботі з боку проросійських сил.

Про це заявила в четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах Місії США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За минулий тиждень життя спостерігачів СММ знову були під серйозною небезпекою. Так, 28 квітня стався вибух у повітрі на відстані від 50 до 100 метрів від позиції СММ поблизу лінії зіткнення в зоні на Луганщині, яка перебуває під контролем очолюваних Росією сепаратистських сил", - наголосила представник США.

У іншому місці в той же день, в районі селища Крута Гора, окупованого проросійськими силами, спостерігачі зафіксували розриви від куль у 50-ти метрах від їхнього місця перебування. Постріли були зроблені з позицій так званої "ЛНР".

У понеділок, 1 травня відбувся подібний інцидент в районі Станиці Луганської.

"Ці інциденти є неприйнятними. Всі сили на місцях повинні негайно вжити заходів щодо забезпечення безпеки персоналу спостережної місії", - наголосила представник США.

Водночас, вона вказала, що Росія відмовилася підтримати заяви із засудженням спроб переслідування чи залякування спостерігачів СММ, а також гарантування їм доступу по всій території України без перешкод. Ба більше, лише минулого тижня об'єднані російсько-сепаратистські сили обмежили доступ для спостережної місії 13 разів.

"Відмова Росії приєднатися до решти держав-учасниць щодо повної підтримки безпеки спостерігачів цілком узгоджується з її відмовою забезпечити спостережній місії безпечний доступ по всій території України, особливо в районах, що знаходяться під контролем об'єднаних російсько-сепаратистських сил. Обмеження доступу в поєднанні з погрозами і залякуваннями лише послабляє СММ", - заявила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-