Гриневич сказала, коли презентують нові стандарти для школи

Гриневич сказала, коли презентують нові стандарти для школи

Укрінформ
Оскільки світ швидко змінюється, змінюватися повинні і школа, і педагоги.

Так сказала під час Третьої національної (не)конференції EdCamp Ukraine-2017 для шкільних педагогів України, яка відкрилася у Харкові, міністр освіти та науки України Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія педагогів - бути світлом, освітлювати дорогу для дітей. Місія освіти - відкривати світ. Оскільки світ швидко змінюється, змінюватися повинні також і школа, і педагоги. Учасники цієї зустрічі - більше 700 вчителів з усієї України, у тому числі, Криму, експерти з 20-ти країн світу, учні, включаючи 15 дітей із зони  проведення АТО, зі Станично-Луганського району, які приїхали до Харкова за підтримки Благодійного фонду Сергія Жадана, повині стати тими, хто зможе повести за собою інших учителів - тих, хто зневірився, хто не хоче змінюватися, але змушений буде це зробити у новій школі заради дітей, заради нас самих. Я знаю, як складно тим, хто має іншу, активну позицію у своїх колективах. Цей EdCamp дасть їм натхнення, завзяття і відчуття дружнього плеча. Коли я бачу ці обличчя, я впевнена: новій українській школі, школі компетенцій XXI століття - бути!", - зазначила Гриневич.

Відповідаючи на запитання журналістів, міністр підкреслила, що нової школи не може бути без підтримки нового вчителя.

"Цього року уряд підняв тарифікацію вчительської праці на 2 тарифних розряди, заробітна платня зросла на 50%. Вперше виділено гроші на додаткові заняття з учнями. Нові програми для учнів перших класів буде втілено протягом 2018-2019 н.р, тому 450 тисяч вчителів повинні оволодіти новими методиками на курсах підвищення кваліфікації. Наприкінці травня буде презентовано стандарти нової української школи, яка базується на опорних навчальних закладах", - пояснила Гриневич.

На Харківщині, за інформацією голови ОДА Юлії Світличної, фінансовий ресурс, спрямований на розвиток сфери освіти в регіоні, цього року вдвічі перевищує фінансування двох минулих років.

Як стало відомо, усі матеріали - це 220 опцій - дводенної Третьої національної (не)конференції EdCamp Ukraine-2017 буде розміщено в інтернеті.

Ініціатива EdCamp народилася в 2010 році в США. Американські вчителі вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. З того часу рух EdCamp поширився в 28 країнах світу. Україна однією з перших приєдналася до американської ініціативи. Велика всеукраїнська (не)конференція EdCamp проводиться вже втретє, за два роки в регіонах пройшло 35 подій для місцевих громад, а учасниками руху стали 10 000 українських педагогів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-