Єврософтпром не виключає, що програма “1С” могла продаватись в ОРДЛО

Єврософтпром не виключає, що програма “1С” могла продаватись в ОРДЛО

Укрінформ
У компанії-постачальника програмного продукту "1С" в Україні “Єврософтпром” не виключають, що комп’ютерна програма могла продаватися компаніям, які розташовані на тимчасово непідконтрольних уряду територіях.

Про це заявив на прес-конференції у Києві юрист дочірнього підприємства "Єврософтпром" Андрій Суботін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі чинним законодавством України - якщо беремо поточну ситуацію щодо того, що підприємства, які вже знаходяться на території, яка непідконтрольна - не заборонено ведення бізнесу. Питання в тому, що ми можемо таким, наприклад, продати якийсь продукт, якщо це підприємство діє на території України, однак з якихось причин ще досі зареєстровано на непідконтрольних територіях. Можливо, такі факти мали місце. Але нам офіційно про це повідомлено не було”, - сказав він, відповідаючи на питання, чи постачав “Єврософтпром” свій програмний продукт підприємствам на тимчасово непідконтрольній території.

За словами юриста, особисто він не має інформації про те, чи мали місце такі поставки.

У свою чергу адвокат Андрій Руденко заявив, що “Єврософтпром” працює через мережу дилерів та франчайзинг. Водночас він висловив сумнів, що підприємствам у ОРДЛО потрібен продукт “1С”, адже “він передбачений для того, щоб вести бухгалтерський облік та правильно сплачувати податки за законами України”. “Можливо, там теж є один “1С”. Я допускаю. Але я не знаю, куди вони там платять. Скоріш за все, він там просто не потрібен”, - сказав Руденко.

Представники “Єврософтпром” також повідомили, що компанія володіє авторськими правами на лінійку програмних продуктів “1С:Підприємство” в Україні. За їхніми словами, програмні продукти виробляються, поширюються в Україні цим підприємством з 2002 року на законних підставах, а “оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється працівниками служби технічної підтримки українського підприємства, сервери якого знаходяться у доменній зоні Європейського співтовариства”.

У компанії також заявили, що інформація про те, що адміністрування, оновлення та технічна підтримка програмного продукту “1С:Підприємство” здійснюється з території РФ, не відповідає дійсності.

Крім того, було підтверджено обшук в офісі власника авторських прав на комп’ютерні програми “1С:Підприємство” 26 квітня 2017 року.

Напередодні в СБУ повідомили, що викрито київську комерційну структуру на незаконному продажі російського програмного продукту “1С” на тимчасово окупованих терористами територіях Донбасу. Правоохоронці встановили, що менеджмент київського представництва російського виробника програми уклав низку договорів на постачання та технічну підтримку продукту з підприємствами та дилерами, які працюють в ОРДЛО.

Зазначалося, що під час обшуків у київському офісі комерсантів оперативники спецслужби виявили документацію, яка підтверджує факти протиправного продажу цього програмного продукту на тимчасово окуповані території. Фахівці СБУ зафіксували, що адміністрування, оновлення та технічна підтримка цих програм здійснюється з території Російської Федерації, зокрема через віддалений доступ до обладнання київського представництва російської компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-