НАБУ візьметься за корупцію в медицині

НАБУ візьметься за корупцію в медицині

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро найближчим часом з'явиться підрозділ, що спеціалізуватиметься на розслідуванні кримінальних справ у сфері охорони здоров'я.

Про це повідомив директор відомства Артем Ситник після підписання меморандуму про співпрацю НАБУ і МОЗ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заплановано створення окремого підрозділу детективів, який спеціалізуватиметься на розслідуванні кримінальних проваджень, що стосуються корупції в закладах охорони здоров'я», - сказав Ситник.

За його словами, найближчим часом має бути призначено 50 детективів, які пройшли конкурсний відбір і увійдуть до новоствореного підрозділу НАБУ. Ситник також запевнив, що Міністерство охорони здоров'я в особі НАБУ має надійного партнера.

«Багато хто вважає, що топ-корупція, розслідуванням якої займається НАБУ, - це щось далеке від щоденного життя, що викриття та знищення корупційних схем на державних підприємствах, у сфері держзакупівель і тендерів жодним чином не впливає на необхідність «дякувати лікарю чи викладачеві». Ситуація, що склалася у сфері медицини і охорони здоров'я, доводить протилежне: корупція може вбивати, забирати життя. Тому боротьба з корупцією стосується кожного, і лише спільними зусиллями ми можемо вилікувати Україну від цього ганебного явища», - зауважив Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-