Порошенко: Від аварії на ЧАЕС постраждали три мільйони людей

Порошенко: Від аварії на ЧАЕС постраждали три мільйони людей

Укрінформ
Унаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС радіоактивного забруднення зазнали майже 10% території України, 3 млн осіб постраждали.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час заяви для ЗМІ на майданчику Чорнобильської АЕС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“31 рік минув від дня страшної трагедії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою  за всю історію людства. Що таке Чорнобиль для України? Це майже 10 відсотків святої української землі, української території, якій було завдано страшне радіаційне враження. Це понад три мільйони людей, які так чи інакше, таким чи іншим чином постраждали від цієї жахливої катастрофи, її безпосередніх чи віддалених у просторі та часі наслідків цієї катастрофи”, - сказав Порошенко.

Президент додав, що майже 500 тисяч із 3 мільйонів постраждалих - це діти. “Це - тисячі й тисячі людей із сотень сіл, селищ та міст, які покинули рідні домівки. Це - тисячі випадків спричинених радіацією онкологічних захворювань і смертей”, - зазначив він.

Глава держави наголосив, що українці завжди мають пам’ятати про це, “про ці незагоєні рани, з якими ми як народ живемо, які ще впродовж тривалого часу нагадуватимуть про себе страшними діагнозами, довідками про інвалідність і, на жаль, про смерть”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-