Конфайнмент на ЧАЕС введуть в експлуатацію у листопаді — Порошенко

Конфайнмент на ЧАЕС введуть в експлуатацію у листопаді — Порошенко

Укрінформ
Новий безпечний конфайнмент на Чорнобильській АЕС (захисна споруда – ред.) буде введений в експлуатацію у листопаді 2017 року. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час заяви для ЗМІ на майданчику Чорнобильської АЕС з нагоди 31-х роковин аварії на ЧАЕС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хотів би висловити слова вдячності нашим міжнародним партнерам. За їхньої підтримки новий безпечний конфайнмент уже накрив старий саркофаг. Цей конфайнмент зараз знаходиться за моєю спиною, і 30 листопада 2016 року ми урочисто завершили перший етап, процедуру насування на старий саркофаг в штатне положення над четвертим енергоблоком. А в листопаді поточного, 2017, року ми плануємо введення цього конфайнменту в експлуатацію”, - сказав Порошенко. 

Президент підкреслив, що після введення в експлуатацію “це гарантує мінімум 100 років безпечного використання — він захищатиме нас, наших дітей, онуків та правнуків”.

“Це – один із найамбітніших інженерних проектів в історії людства. Хочу  подякувати кожній із 40 країн-донорів, які об'єдналися навколо благородної мети - захисту людства від радіоактивних наслідків трагедії. Це ще один доказ того, наскільки питання екологічної безпеки є пріоритетним у світовій політиці”, - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-