В Україні пройде Тиждень імунізації

В Україні пройде Тиждень імунізації

Укрінформ
Із 24 квітня по 30 квітня в Україні пройде щорічний Тиждень імунізації. Почнеться подія з ранкової зарядки, яку проведуть найкращі тренери кафедри здоров'я, фітнесу та рекреації Університету фізичного виховання і спорту.

Про це повідомляється на сторінці події у Фейсбуці

"24 квітня 2017 року у Києві відбудеться флешмоб «Ранкова зарядка». Захід проводиться в рамках всеукраїнського флешмобу на підтримку Українського тижня імунізації та організований за ініціативи ГО "Батьки за вакцинацію" за підтримки ВООЗ та Ротарі в Україні", - йдеться у повідомленні.

Флешмоб «Ранкова зарядка» пройде у понеділок з 8.45 год. до 10.00 год. на Троїцькій площі біля НСК «Олімпійський». 

Мета акції – привернути увагу батьків та дітей до теми вакцинації, як одного з напрямів профілактики інфекційних захворювань та збереження здоров’я нації.

Наступного тижня медичні працівники та національні тренери з питань імунопрофілактики поширюватимуть інформацію про вакцинацію дітей та профілактику захворювань, які можуть бути попереджені щепленням.

Під час тижня імунізації батьки можуть проконсультуватися з педіатрами щодо вакцинації, а також відбудеться зустріч батьків з відомим дитячим лікарем Євгеном Комаровським. 

Європейський тиждень імунізації (ЄТІ) відзначається в усіх країнах Європейського регіону. У 2017 році основна увага буде присвячена перевагам і необхідності імунізації на кожному етапі життя. 

В Україні, за ініціативи ВООЗ, Європейський тиждень імунізації проводиться щорічно, починаючи з 2005 року.

Імунізація - це процес, завдяки якому людина набуває імунітет, або стає несприйнятливою до інфекційних хвороб, зазвичай, шляхом введення вакцини. Вакцини стимулюють власну імунну систему організму до захисту людини від відповідної інфекції або хвороби. В Україні з п'ятьох дітей лише одна вчасно щеплена, має достатній імунітет, аби протистояти смертельним хворобам (кiр, дифтерія, правець, поліомієліт та інші).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-