Воскресіння Христове дає нам надію - великодні послання лідерів церков

Воскресіння Христове дає нам надію - великодні послання лідерів церков

1353
Ukrinform
Лідери українських церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями, присвяченими світлому святу Воскресіння Христового.

Так, Патріарх УПЦ КП Філарет наголосив, що Христос попускає кризи в людському суспільстві, війни між народами, Він і припиняє їх. 

"Воскресіння Христове дає нам надію, що Христос Спаситель, який подолав смерть, має владу і над нашими бідами, скорботами і труднощами. Він попускає кризи в людському суспільстві, війни між народами, Він і припиняє їх. Але для цього треба навертатися до Бога всім серцем, всім своїм життям. Він хоче, щоб усі люди увірували в Нього, змінили свій спосіб життя й увійшли у вічне життя для блаженства", - йдеться у привітанні Патріарха УПЦ КП Філарета.

Патріарх Філарет сердечно привітав з великим християнським святом "весь український народ і всіх українців, які перебувають за межами України на всіх континентах, але люблять Україну і допомагають їй".

"Нехай Всемилостивий Господь, який Своїм воскресінням переміг смерть, дарує нам перемогу над усіма нашими зовнішніми і внутрішніми ворогами і нехай приведе всіх нас до миру і єдності, щоб наше життя відповідало тому, заради чого Син Божий став людиною, постраждав, помер і воскрес", – зазначив Патріарх УПЦ КП.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму зерненні підкреслив: коли приходять думки, що все пропало – не вірте таким думкам! Сьогодні, за його словами, воскреслий Христос нам каже, що немає безвихідних ситуацій. 

"Нашим виходом є Він – воскреслий Спаситель. Він є джерелом нашої віри, є нашою надією, Він є нашим миром. Тож, вітаючи вас, прагну вам благовістити: коли ви думаєте, що все пропало і закінчилося – не вірте! Бо кожен кінець є по суті початком. Пасха – поворотний момент усього людства. І цей день є нашою новою силою, нашим відродженням, нашою надією на краще завтра", – підкреслив Блаженніший Святослав.

Крім цього, глава УГКЦ запросив усіх вірян впевнено іти за Христом у Його воскресіння: "Нехай воскреслий Христос подасть руку надії і помочі тим, які нині сумують, подасть надію тим, які її загубили, подасть силу тим, які почуваються безсильними. Христос воскрес і смерть подолана і немає жодного смутку. Христос воскрес і воскресне Україна", - наголосив глава УГКЦ.

Предстоятель УАПЦ Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України у своєму посланні зазначив, що Пасха – свято, яке розкриває нам таємницю майбутнього оновлення створіння. 

"Пасха для християнина – не тільки день споминів про подію, яка сталася у свій час, але й празник, який розкриває нам таємницю майбутнього оновлення створіння. Подібно до того, як Пасха Старозавітна стала прообразом Воскресіння Христового, так Пасха Новозавітна є прообразом майбутнього загального воскресіння. Тому Церква у великий і радісний день Пасхи звертається до віруючих такими словами: «Нині спасіння світу видимому і світу невидимому! Христос встав із мертвих... Підведіться з Ним і ви; Христос у славі Своїй, – сходьте і ви!.. Христос з гробу визволився, – визволяйтесь від пут гріховних і ви! Дорогі брати і сестри! Закликаю Вас до щирої молитви до Воскреслого Господа, щоб спасіння Боже прийшло і до нас, до нашого українського народу та інших націй, які живуть на українській землі. Молімось, щоб Господь захистив нас від усякого ворога, який нищить життя наших батьків, чоловіків та синів на нашій благословенній Богом українській землі", - йдеться у посланні предстоятеля УАПЦ.

Предстоятель УПЦ МП Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своєму посланні наголосив на тому, що поки між нами буде любов, до тих пір буде життя на землі. 

"Сердечно вітаю всіх з Великим Днем Світлого Христового Воскресіння. Нехай Воскреслий Спаситель благословить миром нашу Українську землю і наш народ. Пам'ятай, людино, безмірну любов і милість Божу до тебе і старайся в своєму серці примножувати взаємну синівську любов до Бога і до ближнього свого. Любов - це суть життя, і поки між нами буде любов, до тих пір буде життя на землі. Упокорюй себе під сильну руку Божу навіть тоді, коли ти не до кінця осягаєш те, що Божественний Промисел тобі посилає. Знай, що Бог робить тобі тільки добро і благо, і той, хто упокорюється під Божественну руку, - куштує цього блага", - йдеться в посланні глави УПЦ МП.

Як повідомлялося, у всіх регіонах держави в ніч з 15 на 16 квітня 2017 року відбулися великодні богослужіння у понад 15,6 тисяч культових споруд. Участь у цих заходах узяли понад 7,8 млн осіб.


Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-