"Яєчний" бум: писанки заполонили Україну

Фоторепортаж
Укрінформ
У містах України стартували фестивалі, присвячені Великодню.

VII Всеукраїнський фестиваль писанок у Києві

У столиці відкрився VII Всеукраїнський фестиваль писанок у рамках святкування Світлого Христового Воскресіння. Усього на фестивалі представлено 585 писанок-мальованок, розміщених на Софійській та Михайлівській площах і Володимирському проїзді.

За традицією на Михайлівській площі збудують «Великодній тунель бажань» – цього року його довжина складатиме 22 метри. Побачити його можна буде з 15 квітня до 14 травня.

Фестиваль на Софійській площі триватиме до 23 квітня, а Великодній ярмарок на Володимирському проїзді – з 14 квітня по 13 травня.

VII щорічний «Фестиваль Писанок» у Львові

У Львові Фестиваль Писанок проходить на площі Музейній та біля ТРЦ Victoria Gardens. Він триватиме до 23 квітня.

На фестивалі можна побачити open-air Галерею Мистецьких Писанок з 60 унікальних писанок та долучитися до збору коштів на потреби дитячої лікарні «Охматдит» у межах благодійної акції «Добра справа».

Також там встановлено Art-стіну Великодніх привітань, на якій кожен охочий може залишити своє побажання, та Площу писанкових дерев, на які можна повісити власну писанку.

Яскравими та цікавими прикрасами фестивалю є Квіткова Писанка, оздоблена травою та квітами,  а також Писанка-Вказівник, на якій вказано відстані до різних музеїв.

Фестиваль «Писанковий рай» у Черкасах

Фестиваль проходить у сквері «Юність» до 25 квітня. «Писанковий рай» – це понад 2 тисяч писанок, різноманітні майстер-класи, конкурси, ярмарок та тематичні фото-зони.

У межах фестивалю проходить виставка робіт дитячої та юнацької творчості «Пасха у Черкасах», а також майстер-класи зі створення традиційних та сучасних писанок.

Також на фестивалі «Писанковий рай» організовано місто майстрів та виставку декоративно-прикладного мистецтва на весняну тематику.

17 квітня о 12 годині дня у сквері «Юність» відбудеться традиційне обрядове дійство «Свято Пасхи».

Фестиваль «Писанковий рай» проходить також й у Запоріжжі – він триватиме до 14 квітня, тож встигніть відвідати!

Фото: Николаєвич Альона, Лисейко Маркіян, Багмут Павло, Ткаченко Ігор

Відео: Максима Голубєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-