Уряд підписав з ЮНІСЕФ меморандум про національну платформу раннього втручання

Уряд підписав з ЮНІСЕФ меморандум про національну платформу раннього втручання

Укрінформ
Уряд України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), міжнародні та національні громадські організації підписали меморандум щодо запровадження національної платформи раннього втручання.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

"Ми намагаємося абсолютно системно підійти до проблеми не лише раннього втручання, а взагалі до усіх проблем, які навколо цього виникають. Ми чудово розуміємо, що раннє втручання - це сучасна комплексна система психологічних, соціальних, медичних та освітніх послуг родинам, в яких виховуються діти із порушенням розвитку чи ризиками їх виникнення від народження до 4 років", - сказав віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час церемонії підписання документа.

Він зазначив, що головна мета для влади — створення безпечного та сприятливого середовища для розвитку дитини саме у сім’ї, але з іншого боку уряд розуміє необхідність створення усіх належних умов для налагодження сприятливого середовища для родини з такою дитиною. "На жаль, до цього часу в Україні застосовувалися трохи інші підходи, спрямовані у першу чергу на виявлення вже сформованої патології, у той час як орієнтація на еволюційний розвиток усіх функціональних систем була не на часі", - сказав віце-прем’єр-міністр.

На його переконання, підписання цього документа дозволить консолідувати зусилля усіх сторін у питаннях запровадження національної платформи раннього втручання.

Меморандум підписали керівники Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти та науки, Міністерства соціальної політики, а також Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Благодійного фонду "Інститут раннього втручання", Всеукраїнської фундації "Захист прав дітей", Фундації "Soft Tulip" (Нідерланди), Європейської асоціації раннього втручання "EURLYAID" та ЮНІСЕФ.

Створення системи раннього втручання запровадить міждисциплінарну і комплексну сімейно-центровану допомогу від держави та неурядових організацій для дітей та їхніх сімей.

Як відомо, 1 квітня на засіданні Нацради реформ була затверджена програма "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації", яка покликана допомагати залучати дітей до активного і продуктивного життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-