Майже 70% жителів Донбасу відчувають допомогу ЄС

Майже 70% жителів Донбасу відчувають допомогу ЄС

Дослідження
Укрінформ
Громадяни України з підконтрольної владі частини Донецької і Луганської областей відчувають підтримку Європейського Союзу в питанні вирішення військового конфлікту на сході України.  

Про це йдеться в матеріалах прес-релізу Національного інституту стратегічних досліджень, що є у розпорядженні Укрінформу.

Так, за матеріалами дослідження, відповідаючи на питання "Чи відчуваєте допомогу і підтримку країн Європейського Союзу у конфлікті на Донбасі?" 62 респонденти (69,7%) заявили, що відчувають. Натомість 27 опитуваних (30,3%) негативно відповіли на це запитання.

У свою чергу, за матеріалами дослідження, визначаючи що є першочерговим у відносинах України з ЄС, на перше місце жителі Донбасу поставили економіку (14 голосів), потім безвізовий режим (12 голосів), інвестиції (11 голосів), досвід, допомога в реформах (11 голосів), інноваційні технології (10 голосів) тощо.

Найменше респонденти оцінили взаємовідносини у інформаційній сфері, співпрацю громадянського суспільства та альтернативу МВФ.

За результатами дослідження, найбільшою проблемою регіонів жителі Донбасу вважають воєнні дії на сході України, відносини з РФ, корупцію, падіння рівня виробництва, зростання комунальних тарифів, повільне просування реформ, безробіття, політичну нестабільність, руйнування інфраструктури, інфляцію та злочинність.

Проект дослідження реалізовано ГО "Центр міжнародної безпеки" у партнерстві з Національним інститутом стратегічних досліджень за фінансової підтримки міжнародного фонду "Відродження" (січень - березень 2017 року). В рамках реалізації проекту "Дослідження ключових груп впливу на підконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей з питань європейської інтеграції України" було проведено опитування експертної думки стосовно актуальних проблем регіону та ставлення до європейської інтеграції. Усього було опитано 89 респондентів.

В рамках проекту з 19 по 26 січня 2017 р. у трьох містах Донецької та Луганської областей (м. Маріуполі, м. Краматорську та м. Сєверодонецьку) були проведені 12 круглих столів за участю представників місцевої влади, робітників освітньої сфери, громадських активістів та бізнесових кіл на тему «Євроінтеграційні процеси на Донбасі: план дій на майбутнє». За результатами дослідження були напрацьовані рекомендації для органів центральної та місцевої влади, що займаються питаннями європейської інтеграції, а також для міжнародних фондів та дипломатичних представництв європейських країн. Рекомендації стосуються сфери інформаційної політики, освіти, питань бізнесу, економіки та інвестиції, громадянського суспільства, ефективності діяльності місцевої влади, надання донорської допомоги регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-