Один з кандидатів на главу НСТУ пропонує скасувати “радянський атавізм”

Один з кандидатів на главу НСТУ пропонує скасувати “радянський атавізм”

Укрінформ
Теле- та радіожурналісти мають працювати не в штаті, як досі, а за контрактом, у якому прописано строк дії та обов'язки журналіста.

Про це заявив кандидат на посаду голови правління НСТУ Олександр Зорка, презентуючи свою стратегію розвитку НСТУ на засіданні наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Навряд чи ми можемо говорити про серйозне конкурентне середовище в телерадіопросторі України, якщо ми говоримо про зарплату. Але лише впровадження системи громадського мовника і дає нам сьогодні можливість розпочати цю роботу - треба розірвати це коло безнадії і все-таки оптимізувати кадровий потенціал і протягом 3-4 років зробити професію теле- і радіожурналіста в системі суспільного мовлення привабливою, в тому числі і стосовно заробітної плати. Мова, з моєї точки зору, йде про повну відміну такого атавізму, що йде з радянських часів, як перебування в штаті - зміна статусу компанії дає таку можливість з дотриманням усіх юридичних і практичних кроків, щоб ми людей перевели на роботу за контрактами», - заявив Зорка.

За його словами, найбільші витрати кожної телерадіокомпанії йдуть саме на виплату заробітної плати своїм працівникам.

Зорка наголосив на перевагах роботи за контрактом.

«Контракт абсолютно чітко виписує не тільки строки діяльності, а й межі повноважень і кількість завдань, які повинен виконати той чи інший співробітник», - переконує Зорка.

Окрім того, кандидат сподівається завдяки спільній роботі разом із його командою «уже щось показати у вересні».

«А, скажімо, докорінну зміну привабливості суспільного мовника загалом ми можемо робити вже реально через три-чотири роки», - підкреслив Зорка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-