Кандидат на главу НСТУ хоче зароблене на Євробаченні пустити на Суспільне ТБ

Кандидат на главу НСТУ хоче зароблене на Євробаченні пустити на Суспільне ТБ

Укрінформ
Один з претендентів на посаду голови правління ПАТ "НСТУ" Олександр Зирін пропонує всі надходження від "Євробачення-2017" спрямувати на технічне переоснащення суспільного мовника.

Про це він сказав, презентуючи на засіданні наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" в Укрінформі свою стратегію розвитку НСТУ. 

"Хочу, щоб ви (наглядова рада ПАТ "НСТУ" - ред.) звернулися терміново до уряду для того, щоб всі надходження від Євробачення були терміново переведені в спецфонд і спрямовані на переоснащення телекомпанії. Наша держава 20 млн євро поклала на забезпечення цього конкурсу. Ці гроші мають повернутися на рахунки уряду, і телекомпанія отримає близько 3 млн швейцарських франків назад. За попередніми підрахунками, 200 млн грн, зароблених на Євробаченні, декілька мільйонів євро, які дадуть донори, і декілька мільйонів євро, які дасть Європейська спілка мовників, дадуть можливість терміново переоснастити телекомпанію", - сказав Зирін.

За його словами, не менше 20% на рік у бюджеті "НСТУ" мають закладатися на технічне переоснащення.

"Якщо ми цього не зробимо, телекомпанія і радіокомпанія, а тим більше обласні мовники просто приречені на нецікаве існування", - застеріг кандидат. 

Зирін також запропонував терміново розбудовувати концертну діяльність у межах "НСТУ".

"Якщо побудуємо так, як я планую, зал за 2-3 роки, то ми зможемо забезпечити не менш ніж 80 концертів українських виконавців на майданчиках і площах... Це дасть нам можливість отримати не менш ніж 50 млн додаткових коштів на рік тільки від концертної діяльності. Я думаю, що станом на кінець 2018 року будуть такі кошти", - запевнив він.   

Крім того, він зазначив, що має відбутися "термінове повернення повноцінного 24-годинного мовлення" НСТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-