Екс-«беркутівця» Гончаренка звільнили з-під варти

Екс-«беркутівця» Гончаренка звільнили з-під варти

Укрінформ
Апеляційний суд ухвалив рішення звільнити обвинуваченого екс-«беркутівця» Віталія Гончаренка з-під варти під особисте зобов'язання. Рішення оскарженню не підлягає.

Як повідомляє кореспондент Громадського, відтепер, згідно з ухвалою, він має з'являтися за викликом суду. Сам Гончаренко зараз знаходиться у Лук’янівському СІЗО, його включали скайп-зв’язком.

За словами адвоката обвинуваченого Рибіна, він поки не знає, коли саме Гончаренка випустять з СІЗО, але вважає, що до вироку суд триватиме щонайменше рік.

Нагадаємо: Гончаренка разом з ще трьома екс-бійцями «Беркуту» затримали в червні 2016 року в Харкові. Усі четверо на момент затримання працювали у поліції.

Двох із них - Олександра Бєлова та Віталія Гончаренка - звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 у Кріпосному провулку, ще двох - у тому, що вони скинули з колонади на Вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників.

Тоді під вартою опинився лише Віталій Гончаренко.

24 листопада 2016 року Гончаренка залишили під вартою. Тоді Харківська поліція надала лист-клопотання про взяття на поруки, проте суд відмовив у цьому. 4 лютого Печерський суд Києва змінив запобіжний захід колишньому харківському «беркутівцю» з утримування під вартою на домашній арешт. 10 березня Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Гончаренку із домашнього арешту на тримання під вартою строком на 60 діб, тоді його вже вдруге взяли під варту.

Гончаренко обвинувачується у вбивстві 3 людей 18 лютого 2014 року під час Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-