Розстріл Майдану: обвинувачення проти чотирьох

Розстріл Майдану: обвинувачення проти чотирьох "беркутівців" передали до суду

Укрінформ
Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ направлено до Печерського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно чотирьох колишніх працівників «Беркут» ГУМВС України у Харківській області, яким інкримінуються вчинення ряду кримінальних правопорушень як під час протестних акцій в лютому 2014 року, так і в подальшому.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Зокрема, двоє колишніх «беркутівців» обвинувачуються у здійсненні незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою на виконання явно злочинного наказу, із застосуванням фізичного насильства, а також вчиненні перевищення 18 лютого 2014 року на вул. Інститутській, Кріпосному провулку своїх службових повноважень, ... а також вчиненні 18 лютого 2014 року на вул. Інститутській, Кріпосному провулку на виконання явно злочинного наказу закінченого замаху на умисне вбивство 33 потерпілих у кримінальному провадженні, вчинені у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ зазначили, що одному з цих бійців спецпідрозділу «Беркут» інкримінується вчинення 18 лютого 2014 року умисного вбивства трьох учасників ходи «Мирний наступ».

Іншого разом іще з двома колишніми працівниками «Беркута», за інформацією відомства, також звинувачено у вчиненні 29 січня 2015 на стаціонарному посту № 2 в смт Пісочин Харківської області, всупереч інтересам служби, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста ГО «Громадське телебачення» шляхом застосування насильства та протиправного вилучення зібраних, опрацьованих та підготовлених ним матеріалів та технічного засобу, за допомогою якого проводився відеозапис.

Крім того, ще один колишній працівник БМОП «Беркут» ГУ МВС України у Харківській області, який підозрюється у причетності до вбивств протестувальників, оголошений у розшук. Судом надано дозвіл на його затримання та доправлення до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, наголосили у ГПУ

Як нагадали у Генпрокуратурі, за результатами розслідування епізоду вчинення ряду особливо тяжких і тяжких злочинів під час розгону ходи 18 лютого 2014 року у Києві до суду направлені та розглядаються обвинувальні акти стосовно двох командирів батальйону, командира роти, яким інкриміновано перевищення влади та службових повноважень, спричинення тілесних ушкоджень тощо. Стосовно міліціонера спецпідрозділу «Беркут» ухвалений вирок. Також повідомлено про підозру в організації цих злочинів та оголошено в розшук екс-президента України, керівництво МВС України та ГУ МВС України у м. Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-