У Берліні показали фільм про Голодомор

У Берліні показали фільм про Голодомор

Фото
Укрінформ
У Берліні в четвер відбувся показ художнього фільму «Голодомор. Гіркі жнива».

На показі і дискусії, яка йому передувала, побувала кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Фільм ставить амбітну мету – художньо опрацюватити одну з жахливих трагедій людства», - сказав посол України у ФРН Андрій Мельник.

 

Він зазначив, що протягом багатьох років жоден режисер не брався за створення художнього фільму на цю тему. Дипломат визнав, що стрічка була прийнята в світі «зі змішаними емоціями», поряд з дуже позитивними лунає також критика на його адресу, в тому числі і в самій Україні. Але головне - те, що світовій глядачеві, тепер уже і в Німеччині, показана важка сторінка історії, яку намагалися багато десятиліть замовчувати. А український народ представлений як такий, який готовий взяти долю своєї країни в свої руки і боротися за свою свободу.

Досі історики сперечаються про те, скільки ж насправді людей було заморено голодом в 1932-33 рр, сказав посол. Він висловив надію, що німецький Бундестаг в майбутньому визнає це геноцидом проти українського народу.

Показ відбувся за підтримки Посольства України в ФРН, Німецької асоціації україністів, благодійної організації Smile and Help.

«Гіркі жнива» – канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору. Стрічка є першою англомовною художньою кінокартиною про цю трагедію українського народу 1932-1933 рр. та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України. Бюджет фільму був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем та склав 20 млн доларів.

У широкий прокат в Канаді фільм «Гіркі жнива» вийшов минулого четверга, а в США та Європі – на тиждень раніше. Всього стрічку зможуть побачити глядачі у щонайменше 45 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-