Євродепутати у Брюсселі сходили на прем’єру “Гірких жнив”

Євродепутати у Брюсселі сходили на прем’єру “Гірких жнив”

Укрінформ
У Брюсселі пройшов прем’єрний показ художнього фільму «Гірки жнива» про історію кохання під час геноциду українського народу 1932-1933 років.

У заході взяли участь депутати Європарламенту, дипломати, представники української діаспори та пересічні європейці, які небайдужі до історії та сучасної боротьби українців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Обізнаність у світі про Голодомор українського народу допоможе краще зрозуміти виклики, перед якими опинилася сьогодні сучасна Україна», - заявив продюсер кінострічки канадієць українського походження Ян Ігнатович.

Він порівняв сталінську політику пропаганди і дезінформації, коли ситуація про Голодомор в Україні замовчувалася і викривлялася на Заході, із сьогоднішніми масштабними фейками, які поширює Росія проти України.

«Фільм з’явився у час турбулентних політичних подій як для України, так і для усього світу. Я профінансував цей фільм, адже прагнув повідомити світові про Голодомор. Мене турбував той факт, що на Заході не знали про геноцид, вчинений Сталіним проти українського народу», - додав Ігнатович.

Депутат Європарламенту Ребекка Гармс, яка виступила головним організатором показу фільму у Брюсселі, зазначила, що кінострічка також має допомогти зрозуміти, хто є відповідальним за агресію проти України сьогодні, і чому це сталося.

«Я переконана, що цей фільм допоможе краще дізнатися про одну із найбільш жахливих і штучно створених трагедій – Голодомор, що перетворився на геноцид. У Західній Європі більшість людей ніколи не чули про це», - зазначила європарламентарій.

Вона зауважила, що вже створено багато художнього кіно про великі людські трагедії, але досі не було фільму про Голодомор в Україні.

Представник України при ЄС Микола Точицький нагадав присутнім на прем’єрі глядачам про те, що саме Європарламент у 2008 році став першою європейською інституцією, яка визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-