Голова НАЗК заявляє про загрозу зриву кампанії е-декларування

Голова НАЗК заявляє про загрозу зриву кампанії е-декларування

Звернення
Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявляє, що кампанія з електронного декларування опинилася під загрозою зриву.

Про це йдеться в відкритому зверненні голови НАЗК до НАБУ, Генпрокуратури, Національної поліції, РНБО, державних органів і громадськості.

"Невиконання Державним підприємством «Українські спеціальні системи» договору з  Національним агентством з питань запобігання корупції з адміністрування та програмно-технічного супроводження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування від 01 березня 2017 року №13/17 створило реальну загрозу зриву кампанії з електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у 2017 році", - стверджує Корчак.

Голова НАЗК запевнила, що Національне агентство здійснює цілодобовий моніторинг виконання договірних умов, за результатами якого встановлено, що з 14 березня 2017 року в роботі ІТС Реєстру фіксуються перебої, які з 23 березня носять постійний характер.

"Національне агентство з питань запобігання корупції неодноразово зверталось до адміністратора Реєстру -  ДП “УСС” листами від 15 березня 2017 №93-05/6706/17, від 16 березня 2017 №93-05/6826/17, від 27 березня 2017 №93-05/8013/17, до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (лист від 27 березня 2017 № 93-05/8014/17) з вимогами негайного усунення збоїв у роботі Реєстру. Перебої у роботі тривали до 29 березня 2017р., заходи щодо їхнього усуненні не вживалися вчасно, відповіді на листи Національного агентства не надавалися. Недоліки у роботі ІТС Реєстру та постійні перебої істотно унеможливлювали виконання суб’єктами декларування свого обов’язку щодо подання електронних декларацій, а також спричиняли надмірне навантаження на службу технічної підтримки", - заявила вона.

За словами Корчак, на позачерговому засіданні НАЗК запрошені представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та ДП "Українські спеціальні системи" так і не надали гарантій безперебійної роботи Реєстру всупереч підписаному договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-