Гройсман не задоволений роботою Корчак, але звільнити її не може

Гройсман не задоволений роботою Корчак, але звільнити її не може

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не задоволений роботою керівника Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак, але звільнити її не може.

Про це він сказав журналістам під час робочої поїздки на Житомирщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якби я її призначав, я б її вже звільнив", - сказав Гройсман.

Він нагадав про те, що вперше зібрав керівництво Нацагентства минулого року на засіданні уряду: "Я питав про реальний стан справ та про те, яку реальну допомогу уряд може надати для нормальної роботи НАЗК".

Але, вкотре зазначив Гройсман, НАЗК не підпорядковується уряду,  Кабмін може лише надати допомогу, посприяти, виділити бюджетні кошти, забезпечити приміщенням, "і саме це й було зроблено". За його словами, на роботу агентства було виділено 27 мільйонів гривень минулого року.

При цьому Прем'єр не вважає, що ситуація, яка склалася з е-декларуванням, створена головою агентства навмисне.

"Я не думаю, що вона спеціально це робить, я просто думаю, що вона не готова до того, щоб керувати таким агентством і мала б піти. Якщо не визнає, то за великим рахунком ставить під загрозу всю систему і ми будемо думати про те, яким чином не дати усю систему зруйнувати", - сказав голова уряду. 

Як повідомлялося, напередодні Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду порадив керівництву НАЗК написати заяви про відставку.

Єдиний державний реєстр електронних декларацій, за даними ЗМІ, не працював тиждень. Голова НАЗК Наталія Корчак заявила, що пояснити причини цього може лише адміністратор держпідприємства "Українські спеціальні системи", який забезпечує роботу системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-