Абонплата за газ не збільшить суми в платіжках - Рева

Абонплата за газ не збільшить суми в платіжках - Рева

Укрінформ
Після того, як Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) впровадила щомісячну абонплату за газ, для українців ціна на газ у платіжках не буде підвищена.

Про це у коментарі журналістам заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сама сума, яку ви сьогодні платите за газ, не змінюється після ухвалення цього рішення Національної комісії (НКРЕКП - ред.)», - сказав Рева.

Він пояснив, що транспортування газу сьогодні є складовою в загальній сумі у платіжці. За словами Реви, якщо говорити про зміни, які ухвалила НКРЕКП, то в межах загальної ціни на газ сума, яка стосується транспортування газу, просто буде виокремлюватися, але якщо скласти цю суму з вартістю газу як товару, то ця ціна - 6879 грн за тисячу кубометрів - залишатиметься незмінною.

«Тому жодних змін для людей в сумі оплати за газ не буде. Просто ці кошти, які вона платить, вони будуть розщеплюватися відповідно до того рішення, яке прийняла НКРЕКП», - зазначив Рева.

Як повідомлялося, 28 березня НКРЕКП затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання, яку з 1 квітня сплачуватимуть споживачі щомісяця незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата нараховуватиметься на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-