В Україні запустили онлайн сервіс для призначення

В Україні запустили онлайн сервіс для призначення "дитячих" виплат

Укрінформ
В Україні запустили нову електронну послугу з призначення допомоги при народженні дитини. Відтепер батьки зможуть подати відповідну заяву онлайн.

Про це на прес-конференції у четвер заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відтепер в Україні працює електронний сервіс  призначення допомоги при народженні дитини", - сказав Рева.

Механізм призначення такої допомоги онлайн, за його словами, наступний: заявник (батько або матір) заповнює електронну форму заяви на сайті Мінсоцполітики e-services.msp.gov.ua, засвідчує документ електронним цифровим підписом та подає на розгляд.

Після цього заява автоматично передається через виплатну систему Мінсоцполітики до кабінету працівника соцзахисту за місцем реєстрації заявника. Працівник  соцзахисту перевіряє подані документи та призначає допомогу, і заявник отримує цю допомогу на свій батьківський рахунок або у відділенні "Укрпошти".

Одним із нововведень є те, що було скорочено кількість документів, що вимагаються від суб'єктів звернення - відтепер не вимагається копія свідоцтва про реєстрацію, адже за рахунок запровадження електронної взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін'юстом працівники територіальних управлінь соціального захисту можуть онлайн перевірити наявність відповідного свідоцтва в реєстрі актів громадянського стану.

"Це важливий крок, який дозволить у майбутньому покращити обслуговування наших громадян", - резюмував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-