Акція із

Акція із "захисту поляків" розпочалася одразу після атаки в Луцьку - СБУ

Укрінформ
Так звана акція протесту, учасники якої перекривали трасу на Раву-Руську, вимагаючи "захисту від геноциду поляків в Україні", готувалася заздалегідь і є складовою інформаційної кампанії, щоб зіпсувати двосторонні українсько-польські відносини.

Про це заявив на брифінгу начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За оцінками наших фахівців, фактично організація і проведення цієї акції розпочалися відразу після пострілу по Генконсульству Республіки Польща у Луцьку. Окремих учасників цієї акції організатори добирали з числа людей без місця проживання на одному з ринків, які знаходилися неподалік", - сказав Ткачук.

Він зауважив, що серед учасників акції не було етнічних поляків, а ті, хто приїхав, були не місцеві - мешканці Хмельницької, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

"Крім бомжів серед учасників акції було також встановлено велику кількість неповнолітніх осіб", - зазначив представник СБУ.

Ткачук додав, що багато учасників "акції" були у стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. У них вилучені інструкції, написані російською мовою.

За його словами, організатори акції пропонували по 150 - 200 гривень за участь в акції залежно від завдань. Наразі встановлено, що серед організаторів були уродженець  Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері.

Як повідомлялося, на Львівщині 29 березня затримали групу громадян, які намагалися влаштувати провокаційну акцію, пов’язану із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями. Близько 150 осіб із плакатами «Припиніть геноцид поляків в Україні» перекрили трасу Львів - Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-