На Львівщині перехопили інструкції РФ для “протесту поляків”

На Львівщині перехопили інструкції РФ для “протесту поляків”

Документ
Укрінформ
У розпорядження правоохоронців потрапила інструкція з проведення 29 березня провокаційної акції з перекриття дороги.

Про це на брифінгу в Львівській облдержадміністрації зазначив начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мали наступний етап дій нашого ворога. На сьогодні вони були більш підготовлені та удосконалені. У них навіть була окрема група документування із технічним забезпеченням – квадрокоптером. Завдання було зробити гарну картинку для ЗМІ та для наших сусідів», - зазначив Середа.

За його словами, у «пікетувальників» була писана інструкція, як діяти і як розставляти людей на місцевості. У вилученій інструкції була схема місцевості біля с. Гряда. Спочатку вони ходили по пішохідному переходу. Правоохоронці не втручалися, бо це не є правопорушенням. Коли вже були виставлені плакати провокаційного характеру і почали витягувати шини, щоб палити на дорозі, тоді силовики вже мали підставу діяти.

За словами Середи, поліція разом із СБУ відстежує замовників і навіть вже знає їх.

"Ще коли намагалися здійснити подібну провокацію в Мостиськах (12 березня цього року -ред.) ми здогадувалися, хто організатор, але не могли прив’язати його до акції. Зараз вже чітко встановлені особи. Будуть порушені кримінальні провадження. Спецслужби ворога працюють витончено і затягують в тенета різні патріотичні організації та добровольчі батальйони. Побічним їхнім завданням також є компрометація цих організацій", - сказав Середа.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка додав, що правоохоронці спрацювали на етапі, який можна назвати «середина інструкції». В планах пікетувальників була ще низка заходів.

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині 29 березня затримали групу громадян, які намагалися влаштувати провокаційну акцію, пов’язану із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями. А саме близько 150 осіб із плакатами «Припиніть геноцид поляків в Україні» перекрили трасу Львів - Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району. З цього приводу в ОДА відбувся спільний брифінг голови облдержадміністрації Олега Синютки, начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерія Середи та керівника обласного правління СБУ Віктора Андрейчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-