Поліція розповіла про перекриття дороги задля “захисту” поляків в Україні

Поліція розповіла про перекриття дороги задля “захисту” поляків в Україні

Укрінформ
Начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа не побачив поляків серед учасників акції протесту, які перекривали трасу на Раву-Руську, вимагаючи «захисту від геноциду поляків в Україні».

Про це сам Середа сказав на брифінгу в облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Близько 150 осіб, попередньо отримавши винагороду по 50-100 грн, спочатку ходили по пішохідному переходу, а згодом перекрили трасу. Вони тримали в руках плакати із написами «Припиніть геноцид поляків в Україні», проте жодного поляка за національністю серед них не було», - зазначив Середа.

За словами головного поліцейського області, серед пікетуючих були «клієнти» правоохоронців, схильні до вживання наркотичних засобів, а також діти 13-14 років – учні львівських шкіл. Щодо керівництва навчальних закладів будуть вжиті заходи: чому діти були не на уроках, а посеред поля.

Як зазначив Середа, у такі провокаційні акції також втягують представників патріотичних організацій Львівщини, добровольчих батальйонів з тим, щоб їх скомпрометувати.

За його словами, за фактом буде відкрито кримінальне провадження за ст. 161 ККУ (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині 29 березня затримали групу громадян, які намагалися влаштувати провокаційну акцію, пов’язану із розпалюванням міжнаціональної ворожнечі між поляками та українцями. А саме близько 150 осіб із плакатами «Припиніть геноцид поляків в Україні» перекрили трасу Львів - Рава-Руська поблизу села Гряда Жовківського району. З цього приводу в ОДА відбувся спільний брифінг голови облдержадміністрації Олега Синютки, начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерія Середи та керівника обласного правління СБУ Віктора Андрейчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-