Суд у справі педагога, яка намагалася продати ученицю, відбудеться в закритому режимі

Суд у справі педагога, яка намагалася продати ученицю, відбудеться в закритому режимі

Укрінформ
Харківський райсуд на підготовчому засіданні у справі педагога, яка намагалася продати свою ученицю, вирішив, що слухання відбудеться в закритому режимі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"На підготовчому засіданні прокуратура клопотала про слухання справи в закритому режимі, так як потерпіла - неповнолітня. Клопотання задоволено", - зазначила Дубовик.

За її словами, захист клопотав про допит свідків.

"Однак прокуратура протестувала, оскільки ці свідки не мають жодного відношення до справи і не можуть свідчити по його суті. Суд погодився з доводами сторони обвинувачення і відхилив клопотання захисту", - додала Дубовик.

За її словами, перше засідання суду по суті справи відбудеться 4 квітня в 12:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 16 березня Харківський райсуд продовжив на 60 діб утримання під вартою для педагога, яка намагалася продати вихованку інтернату.

6 березня прокуратура Харківської області направила в Харківський райсуд обвинувальний акт стосовно 53-річного педагога Люботинської школи-інтернату, що продала свою 13-річну ученицю за 10 тис. дол. США.

Педагогу інкримінують торгівлю людьми та інші незаконні діяння щодо малолітньої (ч. 3 ст. 149 КК України) - з санкцією до 15 років в'язниці.

Підозрювана працювала вчителем у спеціалізованій школі-інтернаті для обдарованих дітей в Люботині Харківської області. Вона знала батьків дівчинки і в свій час вмовила їх віддати дочку до цього навчального закладу. До продажу 13-річної дівчинки вчителька готувалася майже рік. Операція із запобігання злочину тривала 4 місяці. Вчительку затримали в листопаді 2016 року, коли вона передала дитину покупцям і отримала за це 10 тис. дол. США.

Заарештована своєї вини не визнає і заявляє, що її підставили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-