До суду передано справу вчителя, яка за $10 тис. намагалася продати школярку

До суду передано справу вчителя, яка за $10 тис. намагалася продати школярку

Укрінформ
Прокуратура Харківської області направила до Харківського районного суду обвинувальний акт стосовно педагога однієї зі шкіл-інтернатів, яка продала свою 13-річну ученицю.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб.

"Жінці інкримінується торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, вчиненої щодо малолітнього (ч. 3 ст. 149 КК України). Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі", - зазначив прокурор.

За його словами, наразі підозрювана перебуває під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2016 року педагога затримали "на гарячому" під час отримання 10 тис. доларів США за школярку. Вчитель шукала покупців для дитини кілька місяців. Саме тоді вона і потрапила у поле зору правоохоронців.

Учитель працювала у спеціалізованій школі-інтернаті для обдарованих дітей у м. Люботин Харківської області, викладала українську та іноземну літературу. З родиною дівчинки вони мешкали на сусідніх вулицях. І саме завдяки вчителю дитина потрапила до школи-інтернату. Одного дня педагог залишила її після уроків на додаткове заняття, а потім попросила сходити до крамниці за печивом. Коли дитина повернулася, вона побачила біля школи дві машини. З машини визирнула вчитель і сказала, що у сусідньому авто - сестра дівчинки, яка нібито хоче з нею поговорити. Дитина підійшла до автомобіля, де її чекали "покупці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-