Диверсія у Балаклії: польський генерал радить звернутися до НАТО та ЄС

Диверсія у Балаклії: польський генерал радить звернутися до НАТО та ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
Україна повинна залучити міжнародних фахівців з країн НАТО чи ЄС до розслідування пожежі на складі боєприпасів у Балаклії у Харківській області.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив колишній заступник міністра національної оброни Польщі, екс-командувач Сухопутних військ країни Вальдемар Скшипчак.

“У зв'язку з тим, що фактично триває неоголошена війна Росії проти України, і що це, безумовно, не сепаратисти запустили бойового дрона, потрібно ініціювати створення міжнародної комісії з розслідування причин вибухів на складі. Україна повинна звернутися до експертів НАТО чи ЄС, щоб вони допомогли дослідити причини цієї пожежі”, - заявив Скшипчак. За його словами, можливість створення такої комісії за участю західних експертів є “реальною”, оскільки Європа повинна знати, що насправді відбувається в Україні.

“Це не якась незначна загроза, а порушення системи європейської безпеки”, - підкреслив генерал.

Колишній заступник міністра оборони РП наголосив, що стратегія росіян є зрозумілою: дестабілізувати Україну і послабити її можливості для протидії агресії. При цьому, як зазначив експерт, росіяни можуть продовжувати атаки безпілотниками на об'єкти критичної інфраструктури країни. Скшипчак також зазначив, що жодна з країн східного флангу НАТО зараз не є готовою до протидії атакам бойових дронів, і це є викликом для всього Альянсу.

“У нас немає засобів для боротьби з дронами, які нестимуть невеликі бомби. Їх складно викрити, і це є загрозою для НАТО”, - наголосив експерт.

Він підкреслив, що необхідно на Заході створити систему протидії бойовим дронам, здатним переносити боєзаряди. 

Як повідомлялося, цієї ночі у м. Балаклія на території військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. В результаті вибуху поранено місцеву мешканку 1962 року народження. Її доправлено до лікарні у Харків.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках зберігання ракетно-артилерійського озброєння поблизу Балаклії став диверсійний акт.

Фото: fronda.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-