Поліція повідомила подробиці вбивства Вороненкова. Обіцяє назвати кілера

Поліція повідомила подробиці вбивства Вороненкова. Обіцяє назвати кілера

Укрінформ
На тілі вбитого у Києві екс-депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова лікарі під час попереднього огляду виявили щонайменше три вогнепальні поранення.

Про це заявив журналістам голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приблизно кілер здійснив 7 чи 8 пострілів. За попереднім оглядом лікаря, в нього 3 або 4 вогнепальні поранення - я говорю про загиблого. Поранення в живіт і в шию. Але кажу - це попередній огляд до розтину», - зазначив Крищенко.

Він додав, що на місці злочину вилучено пістолет ТТ.

За словами Крищенка, особу кілера встановлють. Він запевнив, що ім'я нападника буде оприлюднено.

«Мотиви я не можу поки сказати, але враховуючи діяльність потерпілого, його особу, перша версія - це замовне вбивство, пов'язане з його діяльністю», - зауважив він.

Керівник київської поліції додав, що у лікарні, куди доправили поранених охоронця вбитого Вороненкова і нападника, посилено охорону. Однак у якому саме медзакладі перебувають поранені, Крищенко не уточнив.

Як повідомлялося, сьогодні біля готелю «Прем'єр Палас» у Києві був убитий колишній депутат російської Держдуми Денис Вороненков, який прийняв українське громадянство та надав свідчення проти екс-президента Віктора Януковича.

Нападник поранив і охоронця загиблого, який, у свою чергу, поранив стрільця.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. Разом із дружиною, оперною співачкою та екс-депутатом ДД Марією Максаковою, він перебрався в Україну, у грудні отримав українське громадянство. Вороненков був свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-