Геращенко розповіла про роботу зі звільнення з полону “ДНР” вченого Козловського

Геращенко розповіла про роботу зі звільнення з полону “ДНР” вченого Козловського

Укрінформ
Перемовники української сторони не припиняють боротьби за визволення з полону “ДНР” відомого українського вченого Ігоря Козловського.

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

“Єдине, що хочу сьогодні сказати Славку (один з синів вченого — прим. ред.), який дуже тужить за батьком - ми робимо все можливе, аби витягти Ігоря. І я мрію про день, коли він буде зі своїм сином і родиною “, - написала Геращенко.

Вона також зазначила, що, попри всі старання і прагнення перемовників, допоки в ОРДЛО не хочуть включати вченого в списки на обмін.

“У сина Ігоря Козловського, Славка - синдром Дауна. Відомий історик і релігієзнавець не виїхав з окупованого Донбасу саме через сина, вони з дружиною разом доглядають хлопця, і боялися , що зміни рідного дому стануть важким психологічним стресом для сонячного хлопця. Більше року пан Ігор - в СІЗО в окупованому Донецьку, а ми з січня 2016 на кожному засіданні мінської гуманітарної групи піднімаємо питання його звільнення. Поки що безрезультатно і я щиро не розумію, чому відомого історика, мирну людину, попри всі наші зусилля включити його в списки на якнайшвидше звільнення , й досі тримають в заручниках.... “, - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Козловського в окупованому Донецьку бойовики "ДНР" затримали 27 січня 2016 року. 16 березня 2017 року користувачі соціальних мереж, активісти почали флешмоб #FreeKozlovskyy з метою привернути увагу до знаходження в полоні бойовиків "ДНР" відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

В свою чергу радник керівника Служби безпеки України, керівник центру сприяння визволенню заручників Юрій Тандіт зазначив, що в питанні звільнення відомого вченого необхідна підтримка і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-