СБУ взялася за екс-мера Ужгорода, який обізвав українську мову

СБУ взялася за екс-мера Ужгорода, який обізвав українську мову "хрюканням"

Укрінформ
Кримінальне провадження відкрили на екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка за його зневажливе ставлення до української мови, яке він поширював в мережі Facebook. 

Про це народна депутат Ірина Подоляк, яка надіслала відповідний запит до СБУ, написала на своїй сторінці в Facebook

«Як результат мого звернення СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Ратушняка за зневажливі вислови про українську мову», - написала вона.

У відповіді СБУ, фото якої розміщено на сторінці депутата Подоляк, йдеться, що перевірка фактів розповсюдження користувачем «Ратушняк Сергій» у соціальній мережі Facebook матеріалів, що зазначені в депутатському зверненні, буде здійснюватися слідчим відділом Управління СБУ в Закарпатській області.

Як повідомили в СБУ, Ратушняку інкримінують ч.2 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) та ч.1 ст.110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Депутатський запит щодо заяв Сергія Ратушняка Ірина Подоляк зробила ще на початку лютого.

«Я тут в СБУ вирішила написати, бо 30 січня 2017 року колишній міський голова Ужгорода Ратушняк Сергій (шкода таке чудове місто згадувати поряд з таким прізвищем) на своїй сторінці у ФБ опублікував повідомлення, у якому закликав будувати стіни кримські, донбаські, чернівецькі, одеські, львівські й відгородитись від «ненависної» київської влади... У коментарі до свого повідомлення той пан пише, що «лише у хохлів всі питання і проблеми вирішені і залишилось розстрілювати всіх, хто шипить галицьким акцентом, який окреслили українською мовою», називає українську мову «хрюканням і блювотинням», а також зазначає, що «влада і ресурси у сіоністів, що гоїв важають тваринами», написала депутат Подоляк.

На персональній сторінці екс-мера Ужгорода Сергія Ратушняка даний пост наразі видалено. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-