У напрямку Донецька і Луганська працюватимуть додаткові 14 цифрових передавачів

У напрямку Донецька і Луганська працюватимуть додаткові 14 цифрових передавачів

Укрінформ
Комісія з питань відновлення мовлення при Міністерстві інформаційної політики України завершила розробку стратегічного проекту щодо розвитку цифрового телебачення в чотирьох містах у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це інформує прес-служба МІП.

Державний секретар МІП Артем Біденко запевнив, що мовлення на додаткових частотах забезпечить покриття "цифрою" "білих плям", що залишилися на лінії розмежування, та "сірої зони".

"Цифрове мовлення буде спрямоване на окуповану територію – безпосередньо на Луганськ і Донецьк. Таким чином планується нівелювати інформаційну діяльність бойовиків. Частина передавачів буде встановлена на новій вежі в Бахмутівці, що наразі будується", – заявив він.

Біденко зауважив, що зараз здійснюється прорахунок цифрових частот і вирішуються технічні питання щодо отримання передавачів і закупівлі антенно-фідерного обладнання. Так, наразі Український державний центр радіочастот виконує прорахунок частот для потреб цифрового телебачення на замовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У свою чергу, Концерн РРТ і МІП опрацьовують технічні вимоги щодо передавачів стандарту DVB-T, які будуть використовуватися для потреб АТО.

Член Національної ради Сергій Костинський розповів про те, що експериментальний проект щодо створення додаткового мультиплекса у Волновасі на 22 ТВК виявився вдалим.

"Міністерство інформаційної політики та Національна рада залучили до реалізації проекту у Волновасі п’ять телеканалів: Суспільне мовлення – "UA:Перший" та "ДоТБ", "1+1", "5 канал" і "Донбас". Наразі ми плануємо збільшити потужність цього мовлення вдвічі, а також встановити додаткові 14 передавачів у чотирьох містах в зоні проведення АТО. Оператором телекомунікацій виступить Концерн РРТ", - пояснив Костинський.

За словами Біденка, 14 додаткових передавачів покриють потреби фронту щодо цифрового мовлення. "За межами зони проведення АТО передавачі DVB-T не будуть застосовані, оскільки по всій країні цифрове телебачення здійснюється за стандартом DVB-T2", - сказав він.

Також комісія ухвалила рішення щодо прорахунку додаткових частот на лінії розмежування для потреб "Армії FM" та "Радіо М", що додатково забезпечить українським радіомовленням військових і населення на лінії розмежування та на прилеглих окупованих територіях.

Як нагадали у МІП, розвиток мовлення в зоні проведення АТО з березня 2015 року здійснюється Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП. 21 жовтня 2016 року було затверджено новий склад Комісії з питань відновлення мовлення при МІП. Співголовами комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення та радіомовлення при МІП стали: Юрій Стець, міністр інформаційної політики України; Вадим Черниш, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Юрій Артеменко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-