Порошенко пообіцяв юним науковцям кращі можливості для реалізації

Порошенко пообіцяв юним науковцям кращі можливості для реалізації

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав молодих українців, які здобули перемоги на міжнародних учнівських олімпіадах 2016 року з різних предметів.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ви захистили не просто високий рівень української освіти, не лише честь шкіл, ліцеїв та гімназій, де ви навчаєтесь. Це насправді захист честі України», - сказав Президент на зустрічі з переможцями олімпіад та додав, що «Україна зарекомендувала себе в світі давно і міцно тримає цю високу планку, як держава з надзвичайно високим науковим потенціалом».

Порошенко також розповів, що такі світові установи, як Європейський Союз, партнери зі США, Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк стверджують, що за останні 2,5 роки Україна в реформах зробила більше, ніж за попередні 23 роки.

«Дуже важливо, щоб у стрічках іноземних видань Україна з’являлася і як країна, де є надзвичайна велика кількість переможців олімпіад», - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що нині розроблена програма для стимулювання участі і перемог в олімпіадах, зокрема, мова йде про президентські стипендії та зарахування до найкращих вищих навчальних закладів України, а також стимулювання вчителів, учні яких перемагають на змаганнях.

«В умовах, коли ми розвиваємо і реформуємо державу, перше – ми обов’язково переможемо і ми принесемо мир в країну. Наші реформи будуть ефективними і по закінченню вищих навчальних закладів, впевнений, ваші можливості для самореалізації будуть набагато кращими», - підкреслив Порошенко.

У свою чергу, молоді науковці поділилися з Президентом своїми враженнями від участі в міжнародних учнівських змаганнях та обговорили можливості як заохочення української молоді до наукової діяльності, так і розширення участі українців в міжнародних учнівських олімпіадах з різних предметів.

Як зазначили в Адміністрації Президента, у 2016 році Україну на міжнародних учнівських олімпіадах представляли 30 школярів з усіх областей. 22 молодих українця отримали нагороди, серед яких - 3 золоті, 9 срібних і 10 бронзових медалей.

Фото: прес-служба Президента України

Відео: Адміністрація Президента України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-