У Києві судять екс-бійця ЗСУ, який перейшов на бік кримських окупантів

У Києві судять екс-бійця ЗСУ, який перейшов на бік кримських окупантів

Укрінформ
Подільський районний суд у м. Києві провів підготовче засідання у справі щодо колишнього військовослужбовця Збройних сил України Олександра Баранова, якого звинувачують у зраді і дезертирстві.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як відомо, Баранова та його товариша по службі Максима Одинцова обвинувачують у тому, що під час служби в одній з кримських військових частин ЗСУ після анексії Криму Росією вони зрадили присягу і перейшли на бік країни-агресора. Колишній молодший сержант Олександр Баранов та прапорщик Максим Одинцов, проходячи службу в одній з військових частин на території Криму, під час окупації півострова не виконали наказ прибути на нове місце служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство. Згодом вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Служба безпеки України затримала двох колишніх військовослужбовців ЗСУ в листопаді минулого року на адміністративному кордоні Херсонської області та Криму. Водночас у Міноборони РФ заявили про викрадення двох російських військових.

Розгляд кримінального провадження стосовно Одинцова розпочався у лютому в Дарницькому райсуді Києва. Захист клопотав про об’єднання двох справ в одну, проте суд відмовив.

Попереднє засідання суду у справі Баранова продовжиться в понеділок, 13 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-