Лутковська у Женеві зустрілася з омбудсменом РФ

Лутковська у Женеві зустрілася з омбудсменом РФ

Укрінформ
У Женеві у рамках проведення щорічної зустрічі Глобальної мережі національних інституцій з прав людини (GANHRI) відбулася зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської та Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової.

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

"Під час зустрічі омбудсменів особливу увагу було приділено питанню реалізації попередніх домовленостей сторін, зокрема, щодо переміщення українських громадян, які відбувають покарання на території АР Крим, в інші заклади для подальшого відбування покарання на території материкової України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Лутковська і Москалькова обговорили шляхи якнайшвидшої технічної реалізації попередніх домовленостей такого переміщення, розглянули виконання процедури переміщення відповідними державними органами обох держав тощо. Омбудсмани України і РФ повідомили, що вказане переміщення відбудеться найближчим часом.

"Крім того, було підтверджено бажання обох сторін продовжувати практику взаємних моніторингових візитів до місць несвободи з метою вивчення стану дотримання прав громадян обох країн у цих установах. Так, Валерія Лутковська висловила бажання відвідати Андрія Захтея, Євгена Панова та інших українських громадян, які наразі знаходяться в СІЗО м. Сімферополя, Романа Сущенка, який знаходиться в СІЗО м. Москви, а також інших політ'язнів, які вже відбувають покарання в різних виправних закладах на території Російської Федерації", - зазначається у повідомленні.

Омбудсмени також обговорили проблемні питання, пов'язані з етапуванням Станіслава Клиха до Верхньоуральська.

Зі свого боку, Лутковська запевнила російську колегу у своїй готовності сприяти проведенню аналогічних візитів до громадян РФ, які перебувають у місцях несвободи на території України.

"Я високо ціную ті зусилля і підтримку, які виявляє Тетяна Миколаївна щодо реалізації наших домовленостей з приводу захисту прав громадян наших країн. Сподіваюсь на продовження нашої співпраці на умовах взаємності і пріоритетності дотримання прав людини", - підсумувала результати зустрічі Лутковська.

Сторони також домовилися здійснювати обмін досвідом і відкрити розділи на офіційних сайтах Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації з інформацією щодо питань взаємодії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-