У НАЗК кажуть, що перевірка е-декларацій високопосадовців триватиме два місяці

У НАЗК кажуть, що перевірка е-декларацій високопосадовців триватиме два місяці

Укрінформ
Перевірка електронних декларацій високопосадовців може завершитися менш ніж за два місяці.

Про це повідомив член Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Рябошапка, інформує телеканал "112 Україна".

За його словами, зараз триває процес перевірки електронних декларацій чиновників вищого рангу, зокрема Адміністрації Президента та Кабінету міністрів.

"Ми прийняли рішення і почали перевірки зверху, це рівень Президента, Прем’єр-міністра і членів Кабінету міністрів. Також зараз, можливо, буде ще кілька тих людей, щодо яких є звернення або викривачів, або ЗМІ, найбільш серйозні випадки. Наступна черга буде йти теж свого роду зверху донизу. Від найбільш високого рівня чиновників до більш низького", - зазначив він.

Як повідомлялося, раніше на основі виявлення НАЗК недостовірних відомостей під час аналізу звітів політпартій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за третій квартал 2016 року було відкрито 6 кримінальних проваджень стосовно керівників політичних партій. Також відомство просило суд оштрафувати народного депутата Івана Мірошніченка (фракція "Самопоміч") за несвоєчасне декларування мотоцикла Harley-Davidson.

До цього НАЗК направило до суду три адміністративні протоколи про несвоєчасне подання е-декларацій працівниками Вищого госпсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-