Центр протидії корупції судитиметься з СБУ через засекречення е-декларацій

Центр протидії корупції судитиметься з СБУ через засекречення е-декларацій

Укрінформ
Центр протидії корупції (ЦПК) подав позов до Окружного адмінсуду столиці на Службу безпеки за неоприлюднення е-декларацій керівників відомства.

Про це під час прес-конференції повідомили керівник організації Віталій Шабунін і юрист Олена Щербан.

"Антикорупційна організація Центр протидії корупції  подала до суду на Службу безпеки через засекречення інформації з декларацій співробітників відомства. Визнання керівництвом СБУ інформації з декларацій державною таємницею, подачу декларацій не до НАЗК, а у власну закриту систему, доступ до якої мають тільки в Службі, активісти вважають незаконними", - заявила Щербан.

У ЦПК сподіваються змусити СБУ розсекретити інформацію з декларацій і відомості про зміну майнового стану керівництва, а також визнати незаконними створення в СБУ власної системи обробки та зберігання інформації.

Також автори позову хочуть домогтися визнання незаконною бездіяльність керівництва Національного агентства  з протидії корупції, яке не  розробило порядок подання декларацій для працівників спецслужби.

Як стверджують у ЦПК, ще до запуску  електронного декларування керівництво СБУ віднесло до держтаємниці інформацію з декларацій працівників відомства. На частину цієї інформації накладено гриф "цілком таємно", а на частину - "таємно".

"Одна історія з деклараціями працівників контрозвідки СБУ, але немає жодного виправдання для керівництва СБУ, чому їхніх декларацій немає в системі електронних декларацій. Немає ніякого логічного пояснення, чому керівництво СБУ, порушуючи закон, ховає свої статки", - зазначив Шабунін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-