Жодних таємних списків для виправлення е-декларацій не існує - НАЗК

Жодних таємних списків для виправлення е-декларацій не існує - НАЗК

Укрінформ
Член НАЗК Руслан Рябошапка заперечує існування таємного списку топ-чиновників, яким дозволили внести зміни у раніше подані декларації за 2015 рік, бо всі виправлення фіксуються в Реєстрі.

Про це він заявив у понеділок в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (список. - ред.) не таємний, він не може бути таємним, тому що всі декларації у нас відкриті, і коли чиновники вносять у декларації зміни чи виправлення в декларації, в Реєстрі ці виправлені декларації є. Тому люди бачать, хто змінював декларацію", - сказав Рябошапка.

Він зауважив, що це питання, можливо, виникло через недостатню комунікацію НАЗК. За словами Рябошапки, треба було більш чітко роз'яснити, про що йде мова. "Тут нічого закритого немає і нічого конфіденційного немає, все одно люди бачать, хто змінював декларацію", - зазначив він.

Член НАЗК пояснив, що по кожному з тих людей, хто вносив виправлення у декларацію, є протокол, який підтверджує, чи заходила людина в Реєстр, чи були у неї проблеми із заповненням декларації.

"Тому по кожному прізвищу можна витребувати інформацію в порядку доступу до публічної інформації і подивитися, чи є докази такого входу в систему  і докази того, що людина не могла внести правку в декларацію", - резюмував член НАЗК.

За повідомленнями ЗМІ, Національне агентство із питань запобігання корупції наприкінці грудня ухвалило рішення, яким дозволило 289 чиновникам різних рівнів виправити подані раніше декларації за 2015 рік. Офіційно виправляти декларації дозволили через технічний збій восени електронної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-