Справа Насірова: суд візьметься за заяву адвокатів про відвід судді

Справа Насірова: суд візьметься за заяву адвокатів про відвід судді

Онлайн
Укрінформ
В Солом'янському районному суді міста Києва сьогодні має розпочатись судове засідання, на якому планується розглянути заяву про відвід судді у справі стосовно відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Про це в понеділок з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі Насіров та його адвокати знаходяться в будівлі суду. Вони тут провели всю ніч. Початок судового засідання, за попередньою інформацією, має розпочатися о 10.30.

Виїзд з території суду блокують активісти "Автомайдану".

Неподалік суду на сусідній вулиці чергує автобус з правоохоронцями.

Перед  входом в суд стоять близько 20 активістів.

Ситуація спокійна, всі чекають початку судового засідання.

Трансляцію із зали суду веде "Радіо Свобода":

Як повідомлялося, 5 березня, близько 11:00, розпочалося засідання суду щодо обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів Насірова про перенесення засідання. Тоді сторона захисту вимагала допитати всіх 9 членів лікарської комісії Інституту кардіології імені Стражеска, яка в суботу проводила його обстеження. Прокурор висловив думку, що таким чином адвокати Насірова намагаються затягнути розгляд справи. Суддя підтримав позицію державного обвинувача. Тоді адвокати зажадали відводу судді. У засіданні було оголошено перерву для передачі розгляду справи іншому судді. Однак іншого суддю не знайшли, оскільки чергування в Солом'янському суді на вихідних здійснюється тільки в суботу. У зв'язку з цим було прийнято рішення, що заяву адвокатів Насірова про відвід судді буде розглянуто в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-