Солом’янський суд: активісти принесли Насірову речі для СІЗО

Солом’янський суд: активісти принесли Насірову речі для СІЗО

Укрінформ
Станом на ранок понеділка, 6 березня, до в'їзду до Солом'янського районного суду, де перебуває голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, збираються активісти.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Цієї ночі до преси вийшов його адвокат і заявив, що сам Насіров хоче зробити заяву журналістам, але варто почекати керівників САП і НАБУ. Через кілька годин адвокат заявив, що керівників цих відомств запрошували самі адвокати, щоб Насіров з ними порадився і потім зробив свою заяву. До ранку представників цих відомств не було", – повідомляє телеканал.

Як зазначається у повідомленні, сам Насіров до журналістів не вийшов. "За наявною у нас інформацією, він досі перебуває в приміщенні Солом'янського райсуду, він дав інтерв'ю тільки деяким журналістам, які змогли до нього потрапити. Загальна маса медійників не потрапила. До ранку кількість протестувальників, які перебували з вечора під будівлею суду, зменшилася. Зараз всі в'їзди і виїзди продовжують блокувати мітингувальники", - йдеться у повідомленні.

Водночас Автомайдан у Твіттері повідомляє, що під будівлею Солом’янського райсуду сьогодні зранку знову збираються люди.

"Ну що ж, як ми і обіцяли - Насіров не пройшов.  Народ знову починає збиратися, чекають на нього вже з речами для СІЗО. Доброго ранку", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 5 березня, близько 11:00, розпочалося засідання суду щодо обрання запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів Насірова про перенесення засідання. Тоді сторона захисту вимагала допитати всіх 9 членів лікарської комісії Інституту кардіології імені Стражеска, яка в суботу проводила його обстеження. Прокурор висловив думку, що таким чином адвокати Насірова намагаються затягнути розгляд справи. Суддя підтримав позицію державного обвинувача. Тоді адвокати зажадали відводу судді. У засіданні було оголошено перерву для передачі розгляду справи іншому судді. Однак іншого суддю не знайшли, оскільки чергування в Солом'янському суді на вихідних здійснюється тільки в суботу. У зв'язку з цим було прийнято рішення, що заяву адвокатів Насірова про відвід судді буде розглянуто в понеділок.

Увечері 5 березня група людей заблокувала в'їзд до Солом'янського райсуду Києва, де перебуває голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-