Жіноча наркоманія стає дедалі більшою проблемою

Жіноча наркоманія стає дедалі більшою проблемою

Укрінформ
Вживання наркотиків становить одну з головних загроз для безпеки європейських країн, зростає кількість нових психоактивних речовин.

Про це сказав голова Міжнародного комітету з контролю над наркотиками Вернер Зіпп, представляючи в четвер у Берліні Річну доповідь організації, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ринки заборонених наркотиків, як і раніше, є однією з основних загроз для безпеки європейських країн", - заявив Зіпп.

За даними Комітету, лише громадяни Європейського Союзу щороку витрачають на наркотики від 21 до 31 млрд євро. В ЄС в 2013 році (більш свіжих даних у розпорядженні немає) від передозування наркотиків померли не менше 5800 осіб.

Найбільш вживаним наркотиком в Європі є канабіс (марихуана). Його минулого року вживали близько 27 млн дорослих жителів Європи. Україна потрапила в доповідь у списку країн, де в закритому грунті незаконно культивується канабіс.

Окрім традиційних наркотиків, зростає кількість нових психоактивних речовин. До травня 2016 року системою раннього попередження ЄС було виявлено понад 560 таких нових речовин, про 100 з них перші повідомлення надійшли тільки в 2015 році.

У доповіді зазначається, що в Україні кількість людей, які потребують лікування від наркозалежності, оцінюється в 60,2 тисячі осіб.

У новій доповіді вперше цілий розділ присвячений темі «Жінки і наркотики», оскільки це стає дедалі більшою проблемою у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-