У Держкомтелерадіо розказали, хто перешкоджає реформі друкованих ЗМІ

У Держкомтелерадіо розказали, хто перешкоджає реформі друкованих ЗМІ

Укрінформ
Однією з проблем на шляху до успішної реформи друкованих ЗМІ є перешкоджання деякими органами місцевого самоврядування. І Держкомтелерадіо не буде підтримувати ці органи місцевої влади.

На цьому наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час семінару, що відбувся 1 березня в Національній спілці журналістів України, повідомляє прес-служба комітету. 

"Цю ситуацію треба врегулювати на законодавчому рівні. Тому зараз ми напрацьовуємо зміни до чинного закону, які б передбачали, що з'являться правові важелі впливу на тих керівників місцевих органів влади, які до такого свавілля вдаються. Позиція Держкомтелерадіо однозначна - ми ніколи не будемо підтримувати ті органи місцевої чи державної влади, які створюють бар'єри колективам редакцій на шляху реформування. Ми будемо на боці ЗМІ і журналістів, допомагатимемо їм усіма можливими засобами", - сказав Червак. 

Він також повідомив, що в першому етапі реформування взяло участь в кілька разів більше редакцій газет, ніж очікувалося. Зараз, відповідно до зведеної статистики Держкомтелерадіо, в Україні нараховується  647 комунальних і державних ЗМІ. 

Редактори друкованих комунальних ЗМІ - а на семінар були запрошені  по одному представнику з кожної області України - порушили питання щодо того, з ким із влади на місцях їм комунікувати, оскільки немає відповідних фахівців у відділах чи департаментах обласних адміністрацій. 

Богдан Червак запевнив, що такі обов'язки буде покладено на заступників голів облдержадміністрацій з гуманітарних питань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-