Мін’юст усуває регуляторні перепони

Мін’юст усуває регуляторні перепони

Укрінформ
2 березня о 14.00  відбулася прес-конференція на тему: “Щодо ліквідації нормативно-правових актів, які втратили свою актуальність та встановлюють регуляторні бар’єри для підприємців”.

Організатор: Міністерство юстиції України.

Учасники:  Павло Петренко - Міністр юстиції України;  Андрій Єрашов - співголова комітету з розвитку підприємництва Спілки українських підприємців; Андрій Шпаков - аналітик громадської організації EasyBusiness.

Підсумкові матеріали:

Петренко має намір ініціювати зміни до закону про декомунізацію

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив про намір звернутися до парламенту з ініціативою внести зміни до закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»  щодо припинення дії всіх актів, які ухвалювалися на базі УРСР чи СРСР.

Про це він заявив під час прес-конференції в Укрінформі.

«Я звернуся до парламенту, щоб внести відповідні зміни до закону про декомунізацію і прописати, що всі акти, які приймалися на базі УРСР чи СРСР, припиняють свою дію, для того, щоб ми легше побороли бюрократію на всіх колах і не бігали за міністерствами і центральними органами виконавчої влади, а одним маленьким точковим законодавчим актом парламент фактично поставив крапку в цьому процесі», -  заявив Петренко.

Він зазначив, що сьогодні діє норма, яка зазначає, що у правовому полі застосовуються нормативні акти, які ухвалювалися до 1991 року, що не суперечать чинному законодавству.

«Але творчість і таланти наших бюрократів такі, що вони примудряються використовувати старі радянські акти і говорять, що ті дійсно не суперечать законодавству, але точно чинному законодавству не допомагають», -  підкреслив міністр юстиції.

Відео з прес-конференції:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-