Штати дають Україні $37,5 мільйона на боротьбу з ВІЛ/СНІД

Штати дають Україні $37,5 мільйона на боротьбу з ВІЛ/СНІД

Укрінформ
За результатами обговорення операційних планів країн на 2017 рік (COP 2017), що відбулися 20-24 лютого у Вашингтоні, уряд США прийняв рішення про виділення Україні $37,5 млн на боротьбу з ВІЛ/СНІД.

Про це інформує Центр громадського здоров'я МОЗ України.

"Уряд Сполучених Штатів Америки, в рамках Надзвичайного плану президента США для надання допомоги в боротьбі проти ВІЛ/СНІД (PEPFAR), виділить Україні $37,5 млн на боротьбу проти ВІЛ/СНІД", - йдеться у повідомленні.

На закупівлю ліків та виробів медичного призначення виділено близько $5,6 млн , в тому числі: 15 тис. річних курсів АРТ для забезпечення подальшого розширення обсягів лікування; 4 тис. річних курсів для проведення пре-контактної профілактики (PrEP); 100 тис. швидких тестів та реагентів.

Крім того, майже $6 млн передбачено на укріплення системи охорони здоров’я.

Як зазначили в Центрі громадського здоров'я, такий результат став можливим завдяки тому, що Україна виконала свої зобов'язання та збільшила державне фінансування лікування та профілактики ВІЛ/СНІД.

Так в держбюджеті на 2017 рік на закупівлю антиретровірусних препаратів передбачено 684 млн грн, що на 171% більше, ніж в 2016 році . Таким чином, держава зможе забезпечити додатково майже 40 тис. пацієнтів, які раніше отримували лікування за кошти PEPFAR.

Крім того, також була досягнута домовленість про розширення діяльності програми PEPFAR на Донецьку область, яка стане 12 регіоном PEPFAR, вже починаючи з цього року.

В 2016 році, в рамках операційного плану країни (COP 2016) Україна отримала 10,6 млн доларів США на закупівлю антиретровірусних препаратів та виробів медичного призначення для майже 40 тис. пацієнтів.

В 2015 році в рамках надзвичайного фінансування PEPFAR було виділено близько $10 млн на закупівлю 18 000 річних курсів антиретровірусної терапії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-