Нові правила розмитнення авто мають бути до середини квітня - Парасюк

Нові правила розмитнення авто мають бути до середини квітня - Парасюк

Укрінформ
Народний депутат Володимир Парасюк повідомив, що законопроект № 5567, який передбачає пом'якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами, Рада має ухвалити приблизно до середини квітня.

Про це народний депутат повідомив у вівторок у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Цей законопроект мають ухвалити до двох місяців часу від початку нової сесії (7 лютого розпочалася шоста сесія ВР - ред.). Нардепи з різних фракцій підтримують цей проект закону, оскільки більше ста з них є його авторами. Документ має пройти певну процедуру, як і всі законопроекти. Ми будемо тиснути, щоб його ухвалили", - сказав Парасюк.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня зранку в'їзди до Києва на Броварській, Бориспільській, Житомирській, Варшавській і Одеській трасах частково заблокували активісти з вимогою ухвалити зміни до Митного кодексу, що передбачають пом'якшення розмитнення автомобілів з іноземними номерами. Також активісти від ГО "АвтоЄвроСила" мітингували під будівлею Кабміну.

У пояснювальній записці до законопроекту № 5567 зазначається, що з року в рік набувають поширення факти порушення громадянами вимог митного законодавства в частині зобов’язань про транзит та зворотне вивезення транспортних засобів особистого користування. "Зняття соціальної напруги, що викликана відсутністю можливості легалізації в Україні значної кількості раніше ввезених транспортних засобів, потребує внесення змін до статті 380 Митного кодексу України в частині запровадження умовного часткового звільнення від оподаткування митними платежами таких транспортних засобів і встановлення справедливої плати за їх тимчасове ввезення", - йдеться у документі.

Одночасно із цим пропонується посилити контроль за транзитним переміщенням таких транспортних засобів шляхом внесення змін до статті 381 Митного кодексу України щодо поновлення декларування цих операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-