Гройсман: Боротьба за успішну Україну триває. Маємо перемогти

Гройсман: Боротьба за успішну Україну триває. Маємо перемогти

Укрінформ
Боротьба за незалежну і успішну Україну триває, але ми маємо перемогти у цій боротьбі.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок під час зустрічі з членами родин Героїв Небесної Сотні, а також постраждалих під час Революції Гідності, повідомляє Урядовий портал.

"Хочу запевнити вас у тому, що особисто я і мої колеги завжди пам'ятаємо тих, хто залишив цю землю, був безневинно вбитий. Ми розуміємо, яка на нас лежить відповідальність. Але хочу вас запевнити, що ми віримо у те, аби нам вдасться вивести ситуацію у нашій країні з тієї кризи, в якій перебуваємо, у таких надзвичайно надскладних умовах, у тому числі військової агресії, яка є і зовнішньою, і внутрішньою. Боротьба за незалежну і успішну Україну триває. Ми маємо перемогти у цій боротьбі", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що у листопаді зустрічався із представниками Ініціативної групи постраждалих на Майдані для обговорення проблемних питань. Минулого тижня відбулася ще одна зустріч із постраждалими під час Революції Гідності, де були представлені реалізовані урядом рішення на виконання поставлених завдань.

Зокрема, Кабмін збільшив одноразову грошову допомогу майже удвічі. Так, члени сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 p., осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України, у минулому році отримували 137 тис. грн, цього року - 320 тис. грн. Особи, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, минулого року отримали 69 тис. грн, цього року - 160 тис. Сума виплат особам з ушкодженнями середньої тяжкості зросла з 35 тис. грн до 80 тис. грн. Виплати для осіб, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої, мордування, як визначено законодавством, були на рівні близько 14 тис. грн, у 2017 році - 48 тис. грн.

Крім того, була підтримана ініціатива щодо створення інституту радників голів обласних державних адміністрацій з числа активістів Революції. Уряд узгодив це питання з Президентом, направив відповідні звернення до областей для того, "щоб була хоча б одна людина, щоб вирішувати питання матеріально-технічного забезпечення". Координатора Ініціативної групи постраждалих на Майдані Павла Сидоренка призначено радником Прем’єр-міністра.

Також у структурі Міністерства соціальної політики України створено сектор соціального захисту постраждалих осіб під час Революції Гідності та членів їх сімей, "який буде на постійній основі взаємодіяти для того, щоб максимально швидко вирішувати усі питання".

"Такі механізми дадуть нам можливість більш швидко працювати, приймати рішення, для того, щоб питання вирішувалися", - зазначив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-